Wat zijn Acryl- en Gelnagels?

Acrylnagels

Acryl- en gelnagels behoren tot de meeste gebruikte systemen voor kunstnagels. In het kort ziet de behandeling voor het zetten van een nieuwe set acrylnagels er als volgt uit: allereerst worden de handen desinfecteerd. Om een mooie acrylnagel te zetten worden de nagelriemen voorzichtig terug geduwd en het nagelriemvliesje verwijderd. De natuurlijke nagel wordt met een zachte vijl iets opgeruwd, zodat de glans laag van de nagel verwijderd wordt (waar bacteriën en vet in zitten) en de acryl een optimale hechting heeft. Voor het verlengen van de natuurlijke nagel gebruik ik een sjabloon of tip. Een tip is een voorgevormde plastic nagel die op het einde van de natuurlijke nagel wordt gelijmd om deze te verlengen. Een sjabloon is een sticker en wordt onder de natuurlijke nagel gevouwen. Hierop wordt met acryl de nagel verlengd. Acrylnagels worden gemaakt van acryl poeder en acryl vloeistof. Het poeder en de vloeistof worden samen met een penseel tot een vloeibaar bolletje gemaakt en wordt vervolgens op de nagel aangebracht. Als de acryl is aangebracht wordt deze mooi egaal gevijld en wordt er een hoogglans afgewerkt (glanslaag of door te polijsten). Voor een optimale verzorging wordt er nog nagelriemolie aangebracht op de acrylnagel en op de nagelriemen. Deze olie houdt de acrylnagel, de natuurlijke nagel en de nagelriem soepel. Het is aan te bevelen om deze nagelriemolie ook thuis 1 á 2 keer per dag te gebruiken om de nagels soepel te houden. In de nagelsalon kan de nagelriemolie worden aangeschaft. Tot slot heb ik verschillende handlotions staan met verschillende geuren om de handen nog even mee te verwennen.
Deze behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

 

Gelnagels

Gel- en acrylnagels behoren tot de meeste gebruikte systemen voor kunstnagels. In het kort ziet de behandeling voor het zetten van een nieuwe set gelnagels er als volgt uit: allereerst worden de handen desinfecteerd. Om een mooie gelnagel te zetten worden de nagelriemen voorzichtig terug geduwd en het nagelriemvliesje verwijderd. De natuurlijke nagel wordt met een zachte vijl iets opgeruwd, zodat de glans laag van de nagel verwijderd wordt (waar bacteriën en vet in zitten) en de gel een optimale hechting heeft. Voor het verlengen van de natuurlijke nagel gebruik ik een tip of sjabloon. Een tip is een voorgevormde plastic nagel die op het eind van de natuurlijke nagel wordt gelijmd om deze te verlengen. Een sjabloon is een sticker en wordt onder de natuurlijke nagel gevouwen. Hierop wordt met degel de nagel verlengd. Als de gel is aangebracht en uitgehard onder een uv-lamp word deze mooi egaal gevijld en wordt er een hoogglans aangebracht met een glanslaag. Deze glanslaag wordt ook uitgehard onder een uv lamp. Voor de verzorging wordt er nog nagelriemolie aangebracht op de gelnagel en op de nagelriemen. Deze olie houdt de gelnagel, de natuurlijke nagel en de nagelriem soepel. Het is aan te bevelen om deze nagelriemolie ook thuis 1 á 2 keer per dag te gebruiken om de nagels soepel te houden. In de nagelsalon kan de nagelriemolie worden aangeschaft. Tot slot heb ik verschillende handlotions staan met verschillende geuren om de handen nog even mee te verwennen. Deze behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

 

 

Nabehandeling

Aangezien nagels steeds aangroeien, is het noodzakelijk om de geplaatste gel- of acrylnagels geregeld op te vullen door middel van een nabehandeling. Wanneer dit niet wordt gedaan, groeien de kunstnagels steeds verder uit en zullen deze uiteindelijk afbreken en beschadigd de natuurlijke nagel. Na gemiddeld 3 tot 4 weken na het plaatsen van de kunstnagels zullen de nagels uitgegroeid zijn (dit kan per persoon verschillen). De uitgroei kan met acryl of gel opgevuld worden tijdens een nabehandeling. Om de nagels optimaal te houden is een tijdige nabehandeling van belang. Net als bij het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels worden bij een nabehandeling allereerst de handen gedesinfecteerd. Vervolgens wordt de oude acryl of gel er voor een gedeelte afgevijld. Na het vijlen wordt er dan weer nieuwe laag gel of acryl overheen gezet. Na het opnieuw zetten van de acryl of gel wordt de nagel weer egaal gevijld en krijgt de nagel een glanzende laag door het aanbrengen van hoogglans gel of door de nagels te polijsten. De nagelriemen worden weer verzorgd met een nagelriemolie en er kan gekozen worden voor een handlotion om de handen te verzorgen. Het is aan te bevelen om deze nagelriemolie ook thuis 1 á 2 keer per dag te gebruiken om de nagels soepel te houden. In de nagelsalon kan de nagelriemolie worden aangeschaft. Deze behandeling duurt ongeveer 1,5 uur